Hartverwarmende curry
Als het buiten koud en grijs is, smaakt een pittige curry heerlijk. Zeker als je deze bereidt met zelfgemaakte, verse currypasta. Je doet het in een handomdraai!
Currypasta
Van deze hoeveelheid kan je zo’n twee tot drie keer curry (voor vier personen) maken.
Ingrediënten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– Het witte gedeelte van 1 stengel sereh (citroengras)
– 1 groene peper (rode peper kan eventueel ook)
– 3 cm gehakte gember
– 1 el kerriepoeder
– 0,5 tl kurkuma
– 1 tl korianderzaad (dus geen poeder)
– 0,5 limoen
– Snuf zout (keltisch)
Zo maak je het
Maal alle ingrediënten samen met het sap en de rasp van een halve limoen en een snuf zout fijn in je vijzel of keukenmachine. Doe de currypasta in een schone pot.
Je kunt de currypasta in een schone pot zeker twee weken bewaren in de koelkast. Gebruik vooral je neus om te kijken of hij nog goed is.
Curry met kip, bloemkool, tomaat en paprika
Voor vier personen.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Ingrediënten
– 300 gr rijst
– 350 gr kippendijtjes
– 2 rode uien
– 3 grote tomaten
– 1 rode paprika
– 1 halve bloemkool
– 1 rode peper
– 2 el rode curry pasta
– 200 ml kokosmelk
– 1 limoen
– 1 el kokosolie
– optioneel: beetje koriander en wat cashewnootjes
Zo maak je het
− Bereid de rijst
− Neem een wok en verwarm de kokosolie
− Snijd de kip in blokjes
− Snijd de tomaat en ui in blokjes, de paprika in reepjes en de bloemkool in kleine roosjes.
− Snijd de peper in reepjes
− Doe de kip in de pan
− Voeg de tomaat, paprika en bloemkool toe aan de kip en roer door
− Voeg de peper toe
− Voeg de curry pasta en kokosmelk toe en roer goed door
− Laat dit tien minuten stoven met de deksel op de pan
− Neem een diep bord, schep hier de rijst in en vervolgens de curry
− Besprenkel met een beetje limoen en garneer met koriander en cashewnoten.
Enjoy!