CrossFit Amersfoort

In 2008 leerde ik (Erwin) het Amerikaanse fitness­programma CrossFit kennen. Na mijn eerste WOD was ik verkocht! De no-nonsens, back to basic trainingsaanpak inspireerde mij in eerste instantie tot Bootcamptrainingen. Met een aanhanger vol zelfgebouwde springkasten, afgedankte tractorbanden en Kettlebells reed ik langs speelveldjes in Amersfoortse wijken. Zo konden deelnemers in de buitenlucht werken aan hun kracht en conditie. Daarnaast trainde ik voor het WK triatlon en werkte ik full time als fitness instructeur. Al die tijd bouwde ik ook gestaag aan de realisering van CrossFit Amersfoort.

In 2011 rondde ik de opleiding tot CrossFit level 1 trainer af en begin 2012 gingen de roldeuren open van de negende officiële CrossFit Affiliatie van Nederland: CrossFit Amersfoort.


CFA Today

CrossFit Amersfoort is snel gegroeid. CrossFit Gecertificeerde Coaches zijn aan boord gekomen om met het groeiend aantal leden te werken aan kracht en conditie. De BOX van 750 m2 heeft twee ruimtes die met roldeur van elkaar te scheiden zijn. Zo kunnen we verschillende soorten lessen tegelijk verzorgen. Er zijn veel mogelijkheden: zeven dagen per week WOD’s en OnRamp beginners lessen. Speciale lessen op het gebied van Olympisch gewichtheffen, GetStrong, Gymnastics en Yoga. Voor kinderen vanaf acht jaar is er CF Kids en vanaf twaalf jaar CF Teens: leuke, afwisselende beweegprogramma's waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van motoriek, coördinatie en spierkracht en bovenal beweegplezier. Als negende officiële CrossFit Affliate in Nederland stonden we aan de wieg van de wereldwijde CrossFit "beweging".

Coaches.

Erwin de Bruijn

Marco Hormes

Tim Ruinemans

Tien van Erven

Bram van den Hudding

Jaimy Stregels

Patrick von Kriegenberg

Orlando