Wat is CrossFit?

Voormalig turner Greg Glassman ontdekte dat een training optimaal is als deze gevarieerd is en bestaat uit functionele oefeningen die worden uitgevoerd met een hoge intensiteit. Hij richtte CrossFit, Inc op: een combinatie van gymnastiek, roeien, hardlopen en gewichtheffen. Door de trainingen verbeter je je uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, snelheid, souplesse en behendigheid.

Enkele kenmerken

Wat opvalt bij CrossFit zijn de inrichting en sfeer van de ruimtes. Anders dan bij de meeste fitnessclubs zie je in een CrossFit gym geen spiegels, tv’s en fitnessapparaten.

Gevarieerde trainingen

Iedere dag staat er een andere WOD (Workout Of the Day) op het programma. Roeien, opdrukken, touwklimmen, zwaaien met kettlebells, rennen en springen: alles komt aan bod. Je werkt aan je gewichtheftechniek, doet Squats, deadlifts en trekt je op. Door de combinatie van de oefeningen en de intensiteit train je alle spiergroepen optimaal.

Functioneel bewegen

Bij Functioneel bewegen werken spieren en gewrichten moeiteloos en pijnvrij. Je leert hoe je mechanisch efficiënt beweegt, of het nu gaat om sport, algemene conditie training of alledaagse activiteiten. Belangrijk voor iedereen, omdat je fit blijft en je er blessures door voorkomt.

Hoge intensiteit

Een CrossFitter zul je niet trots horen verkondigen dat hij wel vier uur heeft getraind. Eerder is het: ‘Ik was na acht minuten klaar’. Een hoge intensiteitstraining kost een fractie van de tijd die je gewend bent, maar leidt tot snellere en betere resultaten.

Ja, iedereen!

Tijdens elke training doet iedereen hetzelfde, maar op een andere schaal. Mensen met verschillende conditionele niveaus, persoonlijke doelen en vaardigheidsniveaus kunnen hierdoor op een veilige manier naast elkaar werken. We motiveren elkaar en moedigen elkaar aan. Er is een gezonde vorm van wedijver, maar bovenal helpen we je bij elke training om het beste uit jezelf te halen! Voor meer informatie over de filosofie en methodes van CrossFit ga je naar www.crossfit.com.

Meer informatie.

Antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.