Grenzen verleggen tijdens een WOD

De WOD staat voor Workout Of the Day. Iedere CrossFit Box beschrijft dagelijks de WOD op de website. The WOD beschrijft kort de inhoud van de training. Typische omschrijvingen zijn bijvoorbeeld:

  • As many rounds as possible (AMRAP) doorloop een circuit zo vaak als je kunt binnen een bepaald tijdsbestek.
  • Metcon is de afkorting voor metabole conditioning. Deze CrossFit training bestaat meestal uit een paar oefeningen herhaald in AMRAP-stijl. 
  • Tabata is een veel gebruikte trainingsmethode waarbij de arbeid-rust verhouding 20-10 is.

  leer de basiselementen tijdens onramp

  Ervaren sporters en nieuwkomers: iedereen die start met CrossFit, volgt eerst twee weken OnRamp. Deze lessen richten zich vooral op het aanleren van de negen basisoefeningen van CrossFit en het bereiken van consistentie in de uitvoeringen. Aan bod komen squatvormen en alle afgeleide technieken uit het gewichtheffen en andere basisoefeningen. Na alle OnRamp trainingen en de introductiebijeenkomst gevolgd te hebben ga je naar de WOD's.

   Beweegprogramma voor Kids and teens

   CrossFit Kids en Teens zijn lessen voor jeugdige sporters. We bieden een leuk, uitdagend en afwisselend beweegprogramma voor kinderen vanaf acht jaar. Het helpt kinderen op speelse wijze plezier te beleven aan het bewegen, het bevordert het zelfbeeld en het zelfvertrouwen.

    Olympisch gewichtheffen met de OLY-club

    Iedere CrossFitter maakt kennis met Olympisch gewichtheffen. Deze uit de atletiek afkomstige tak van sport groeit gestaag mee met het steeds populairder wordende CrossFit. Om deze technieken onze leden goed aan te leren, bieden we OLY-Club: speciale gewichthef-trainingen. Onder leiding van een specialist leer je trekken, voorslaan en stoten.

    De lessen hebben een vaste opbouw; we starten met een algemene en specifieke opwarming, dan volgt uitleg van de training en vervolgens oefenen we de technische vaardigheden.

     Ga de strijd aan in Competition

     Geïnspireerd na het zien van de CrossFit Games en voel je er ook wat voor om voor een wedstrijd te trainen?
     CrossFit Amersfoort heeft een speciaal programma voor atleten om hen voor te bereiden op competitie. Heb je interesse en wil je een keer meedoen? Spreek dan een van je Coaches aan en zij vertellen je er meer over.

      Verbeter je skills met Gymnastics

      De gymnastiek (gymnastics) uren richten zich op verbetering van kracht, conditie en de ontwikkeling van gymnastische vaardigheden. Het probleem is dat de meesten van ons bij het horen van gymnastiek direct denken aan dat wat Epke Zonderland en Yuri van Gelder doen aan de rekstok en de ringen. Maar eigenlijk is gymnastiek niets meer dan het bewegen, bewustzijn en beheersen van je eigen lichaamsgewicht. CrossFit is net als iedere andere sport gebasseerd op het leveren van een prestatie.

      Word sterker tijdens Get Strong

      Is een programma voor het verbeteren van kracht en is geschikt voor beginnende én gevorderde CrossFitters. Tijdens deze training ligt de nadruk op het versterken van je hele lichaam. 

      De basisbewegingen zijn Squats, Deadlifts, Press en Pull bewegingen aangevuld met oefeningen op basis van eigen lichaamsgewicht. We werken met halters, kettlebells, dumbells, sandbags enzovoorts. Wie na een periode van inactiviteit of vooral op machines heeft getraind kan wel wat extra techniek en basis-kracht gebruiken. Tijdens deze trainingen werk je niet op tijd of voor rondes. 
De oefeningen doe je op eigen tempo en intensiteit. De training wordt begeleidt door een Coach. Get Strong is ook zeer geschikt voor leden met specifieke doelen afgestemd op een sport of revalidatie na een blessure.

       Jouw beweegbereik ontwikkelen met Yoga

       Waarom Yoga bij CrossFit Amersfoort en heeft iedereen er baat bij?
       Sommige absoluut en anderen minder. Flexibiliteit zonder kracht en beweegmotoriek is nutteloos. We zoeken manieren in ons aanbod van lessen naar om de kwaliteit van bewegen in het hele beweegbereik adequaat te ontwikkelen. In tegenstelling tot het blind rekken naar een eindstand wanneer je enkel en alleen aan stretching doet. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Maar ook met CrossFit zijn je spieren constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Bij yoga laat je die spieren juist los. Hiermee voorkom of herstel je klachten in de gewrichten, rug, schouders, heupen. De houdingen worden hoofdzakelijk zittend of liggend uitgevoerd. Wat ook eventuele stress vermindert.

       Het grootste effect bereik je juist wanneer je yoga beoefent in combinatie met een (kracht) sport, zoals CrossFit. Want de conditie van de stuggere weefsels is dan ook mede bepalend voor de prestatie en blessuregevoeligheid van het lichaam.

       Afwisselen met een Swim- of Outdoor WOD

       SWIM-WOD

       Zwemmen (borstcrawl) is nou net zo'n sport die iedere CrossFitter in de basis zou moeten willen beheersen. Niet voor niets is zwemmen (vrije slag) een terugkerend onderdeel van de jaarlijkse CrossFit games. Nu we toch een fantastisch nieuw wedstrijdbad om de hoek hebben, zetten we een wekelijkse SWIM WOD op het programma. Elke dinsdag van 06.00 - 07:00 uur is er een baan voor ons gereserveerd in het Amerena Sportcomplex. De zwemtraining wordt gegeven door ex-triatleet en gediplomeerd zwemtrainer Erwin. Hij leert je de techniek van de borstcrawl inclusief tuimelen (keren).

        OUTDOOR WOD

        Zodra weer en temperatuur het toelaten staan bij CrossFit Amersfoort de roldeuren maximaal open. Buitenlucht is heerlijk, helemaal in een bosrijke omgeving. Daarom staat er iedere  zaterdag, naast de reguliere WOD's in de BOX een Outdoor WOD op het rooster. Een afwisselende training gebaseerd op de kenmerkende CrossFit trainingsprincipes. Continue gevarieerd, hoge intensiteit (voor échte resultaten) en functioneel bewegen. Je voelt je fitter, sterker en mentaal elastischer. Je bent altijd welkom voor een gratis proefles.